Як створити гармонійний образ

Контраст

Це різко виражена протилежність, поєднання, яке може здійснюватися за формою, кольором, об'ємом, текстурою матеріалу і т.д. Поєднання різних тканинних малюнків приносить відчуття динаміки і руху. Звичайно, поєднуючи непоєднуване, необхідно пам'ятати щодо цілісності всього образу - контраст завжди повинен бути виправданий.

Схожість

Це повторення в костюмі одного елемента, який зустрічається в різних варіаціях. Аксесуари оформлені в одному стилі і кольорі. Цей принцип комплекту був популярний в 50-х роках. Сьогодні такий принцип здається занадто правильним, позбавленим фантазії і індивідуальності.

Нюанс

Це своєрідний перехід від контрасту до схожості - створює більш цікаві і мальовничі зв'язки між елементами. Костюм, колірна гамма якого побудована на нюансах, поєднанні відтінків і напівтонів, виглядає багатшим, складнішим, вишуканішим, ніж вирішений в одному кольорі. Цей принцип дає багато місця для особистого створення.

Пропорції в одязі

В основі гармонійних пропорцій знаходяться певні математичні співвідношення. Це єдиний засіб, за допомогою якого можна «змінити» красу. Однак пропорції втрачають весь сенс, якщо вони не пов'язані з людиною. Найвідомішим прикладом гармонійної пропорції є принцип золотого січення. Він також відомий художникам і архітекторам давнини: в сегменті, розділеному на дві частини, менша частина настільки пов'язана з великою, як велика відноситься до всього сегмента, тобто сумі двох частин. Використовуючи принцип золотого січення, можна створити найдосконаліші пропорції в композиції костюма і встановити органічний зв'язок. Однак пропорції втрачають весь сенс, якщо вони не пов'язані з людиною.

Тому співвідношення деталей костюма визначається особливостями фігури, її власними пропорціями. В організмі людини теж є математичні співвідношення між його окремими частинами.

Якщо взяти за модуль умовну одиницю, висоту голови, то у пропорційній фігурі дорослої людини вміщається 8 модулів. Спрощена пропорція говорить про рівність чотирьох частин фігури: від верхньої частини голови до лінії грудей ; від грудей до стегон, від стегон до середини коліна; від коліна до підлоги. Ширина плечей повинна бути 1/4 зросту; Довжина тулуба разом з головою - 1/2; Ширина грудей - 1/6 зросту; Довжина рук - досягнає середини стегна (вимірюється зсередини); Довжина ніг повинна бути 1/2 зросту; голені 1/4 зросту; обхват шиї - дорівнює обхвату ікри; Ширина шиї - досягатє1/4 висоти голови.

Знаючи свої пропорції, можна підлаштувати одяг під себе, щоб зменшити якусь частину тіла, зробити її пропорційною. Зрештою, кожна з нас хоче бути досконалою, і для досягнення ідеалу ви повинні знати, як і що змінити. А завдяки пропорціям все можна регулювати за допомогою одягу.

Візуальні ілюзії в костюмі

Ілюзіями візуального сприйняття називають враження спотворення розміру, форми, кольору, пропорцій предметів при певних умовах їх сприйняття. Тобто оптичний ефект змушує нас обманюватися: те, що ми бачимо, не відповідає дійсності. Оптичний обман використовувався ще в давнину. У костюмі ілюзії виникають в основному за рахунок різних поєднань форм, фасонних ліній одягу, тканинного малюнка, кольору, декоративної обробки. Ви можете змінити уявлення про справжні обсяги і пропорції вашого тіла, грамотно поєднуючи і комбінуючи в костюмі світлі і темні кольори, а також різні лінії крою. В основному це основа візуальної корекції фігури.

  • Вертикальні лінії - вертикальні лінії і деталі, поздовжні смуги і стібки на одязі, однобортні застібки, стрілки на брюках, довгий шарф, високі підбори - роблять фігуру стрункішою і підкреслюють і зріст
  • Горизонтальні лінії – поперечі смуги, шви, кокетки, кишені, відділка по низу виробу, застібки на взутті навпаки – розширюють, повнять.

Розподіл костюма по горизонталі дробить силует, візуально зменшуючи зріст або скорочуючи будь-яку частину фігури

Діагональні лінії - підрізи на одязі, асиметричний виріз горловини, хустка через одне плече. Є проміжними між вертикальними і горизонтальними, привносять динаміку в костюм, крадуть асиметрію у фігурі. Чим ближче лінії до вертикальних, тим більше ілюзія стрункості; чим більше вони прагнуть до горизонталі, тим сильніше здатні розширювати.

Клітинка (квадратами) зазвичай збільшує об"єм, і чим крупніше малюнок, тим сильніше ефект. Лінії, що розходяться від центру фігури вгору - "морський комір", V- подібний виріз горловини, лацкани піджака, хустка, спереду зав'язана на вузлик розширюють верхню частину, звужуючи центр - талію.

Лінії, які йдуть від шиї до гори — волосся, підняте вгору, капелюх з відігнутими полями створюють ілюзію більш високого зросту і величі.

Хвилясті лінії -малюнок на тканині, рюші, хвилі - підкреслюють округлості, вигини тіла, а крім того, додають об"єм. Темні кольори зорово зменшують об"єм, поглинаючи світло, тоді як світлі, і особливо теплі, тони збільшують його. Один колір - в костюмі, витриманому в одному кольорі або в монохромній (неконтрастній) гамі, людина виглядає більш стрункою і вищою ростом. Якщо ж костюм розбитий на контрастні кольорові плями, що чергуються, світлі і темні, то фігура буде здаватися нижче і повніше.

Декор та малюнок

Малюнок, забарвлення тканини уособлюють стиль, створюють настрій і враження про людину. Вибір малюнка багато говорить про Вашу індивідуальності, характер і темперамент. При з'єднанні двох або більше малюнків один з них повинен бути крупнішим. Зазвичай, то що "ближче до тіла", має більш дрібний малюнок, а то, що надіто поверх - більший. Правильне використання декору в одязі дозволяє візуально підкоригувати фігуру, переносячи акцент з недосконалості на гідності.

  • Смуга вертикальна - висловлює організований початок, бажання або необхідність слідувати наміченому. Асоціюється з прямотою, чесністю, грунтовністю.
  • Горизонтальна смуга - дає відчуття широти, спокою, стабільності.
  • Клітка - уособлює організованість, проте носить менш формальний і колективний характер.
  • Дрібна клітка - пов'язують з акуратністю.
  • Криві лінії - хвилясті, вигнуті, спіралеподібні та ін. Є втіленням свободи і розкутості. Вони асоціюються з непостійністю, рухом, легковажністю.
  • Рослинні і квіткові мотиви - враження від них неоднозначні і емоційні, це образ простоти, домашнього затишку.
  • Малюнок горох - являє собою з'єднання свободи і впорядкованості. У ньому багато гри, гумору, самоіронії.
  • Малюнки, що імітують шкури тварин (леопарда, тигра, зебри і т.д.) - символізує природні інстинкти, фізичну силу, здоров'я, а іноді і агресію.

Сукні, спідниці, брюки, блузки і сорочки в діловому стилі
Колекція шалей з репродукціями картин
Красиві сукні для повних жінок

Про нас

Співпраця
Умови для оптових кліентів RicaMare

Наше виробництво
Особливості виробництва ТМ RicaMare

Послуги
Послуги друку та вишивки

Статті
Поради стилістів, про моду і тенденції

Режим роботи консультантів
пн-пт 08-00 :: 16-00


Українська народна премія

Українська народна премія

RicaMare визнаний "Кращим магазином
жіночого ділового одягу 2019"