Секрет популярності коктейльної сукні

З'явившись ще на початку 20 століття, сьогодні коктейльні плаття є обов'язковим атрибутом дрес-коду для вечірок, корпоративних заходів, нічних клубів. Крім того, позначки сocktail attire або cocktaildress ставляться на запрошеннях на світські заходи, презентації та модні покази.

Історія коктейльних суконь

Своїм походженням коктейльні сукні завдячують американським модницям часів «сухого закону». Коли в 20 роках минулого століття було запроваджено заборону на алкоголь, любителі повеселитися почали таємно зустрічатися у закритих клубах на коктейль-вечірках. Шанувальники подібних заходів запровадили спеціальний dress-code – сукню довжиною до колін, що оголює плечі та руки. У ньому було набагато зручніше, ніж у довгому вбранні, танцювати популярний на той час запальний танець Чарльстон. Крім того, в такій сукні було простіше втекти від поліції, яка могла будь-якої миті нагрянути на коктейльну вечірку.

Після скасування «сухого закону» жінки з усього світу підхопили моду на коктейльні сукні, експериментуючи з фасоном, тканинами та декором. Спочатку це були приталені моделі з відкритими плечима і пишною спідницею, потім з'явилися вбрання з глибоким декольте. У 30-х роках з легкої руки легендарної Коко Шанель одним із варіантів для виходу у світ стала маленька чорна сукня, яка й досі не втратила своєї актуальності.

Коктейльні сукні в сучасному вигляді

Сегодня коктейльные платья принято надевать на вечеринки и другие торжественные мероприятия, которые начинаются после 5 часов и заканчиваются до 7 часов вечера. Их длина варьируется от скромного миди, прикрывающего колени, до соблазнительного мини, максимально обнажающего женские ножки. Фасон коктейльного платья обычно не имеет рукавов и воротника. Однако его дизайн непременно должен соответствовать правилу: чем короче наряд, тем менее откровенно выполнена его верхняя часть. Для визуализации хотим представить Вам некоторые наши модели.

Коктейльные платья фото

Коктейльна сукня з гіпюром та бахромою

примеры коктейльных платьев

Коктейльна сукня з сіткою

Коктейльные платья информация

Класична сукня по фігурі

Коктейльные платья статья

Класична сукня А-силуету

Одним із основних критеріїв, від яких залежить привабливість коктейльного вбрання, є тканина. Найкраще підкреслюють фігуру такі матеріали, як атлас, шовк, оксамит, тафта – вони виглядають ошатно та урочисто, надаючи образу особливу жіночність та елегантність. Традиційними кольорами літніх коктейльних суконь є помаранчевий, бірюзовий, рожевий, смарагдовий, а також різноманітні пастельні тони. Для зимової вечірки чудово підійдуть вбрання темних відтінків: синього, фіолетового, бордового. Універсальними варіантами, які будуть доречними у будь-якій ситуації, вважаються вбрання класичних кольорів: чорного, червоного та білого.

Маленькі хитрощі для коктейльних суконь

Образ вишуканої жінки із витонченим смаком потребує особливої ​​уваги до деталей. Тому важливо правильно підібрати не лише коктейльну сукню, а й аксесуари до неї. В першу чергу зверніть увагу на взуття - воно обов'язково має бути на високих підборах і має закривати пальці. Якщо сумніваєтеся у виборі, надягніть туфлі-човники чорного кольору на тонкій шпильці – вони підходять до будь-якої моделі сукні.

Що стосується прикрас, то тут головне не перестаратися, тому що коктейльна сукня вже сама по собі виглядає ошатно і красиво. До однотонних моделей слід підбирати аксесуари зі складним візерунком, під наряди з принтами, навпаки, підійдуть строгі прикраси. Ідеальною сумочкою для вечірки є витончений клатч, що поєднується з вбранням за стилем та кольором.

Ви завжди зможете підібрати коктейльну сукню та в нашому магазині. Чекаємо на Вас, RicaMare!


Сукні, спідниці, брюки, блузки і сорочки в діловому стилі
Колекція шалей з репродукціями картин
Красиві сукні для повних жінок

Про нас

Співпраця
Умови для оптових кліентів RicaMare

Наше виробництво
Особливості виробництва ТМ RicaMare

Послуги
Послуги друку та вишивки

Статті
Поради стилістів, про моду і тенденції

Режим роботи консультантів
пн-пт 08-00 :: 16-00


Українська народна премія

Українська народна премія

RicaMare визнаний "Кращим магазином
жіночого ділового одягу 2019"