Правильний догляд за вечірньою сукнею

Для пошиття вечірнього вбрання найчастіше використовуються такі тканини, як органза, шифон, оксамит, атлас, шовк. Вони виглядають ошатно і чудово підкреслюють фігуру, але вимагають акуратного поводження та дбайливого догляду. Тому перед тим, як прати та гладити вечірню сукню, обов'язково ознайомтеся з характеристиками, вказаними на ярличку.

Якщо виробник рекомендує хімчистку, не нехтуйте його порадами, інакше ви можете назавжди зіпсувати вбрання. Особливо це стосується шовкового одягу та моделей, прикрашених бісером, паєтками, металевими закріпками. Якщо ж заборони на домашній догляд за сукнею немає, слід виходити з особливостей тканини.

Шифон, атлас, шовк

Вбрання з цих тканин – вишуканий варіант для урочистого заходу. Легкі і повітряні, вони надають жінці особливу романтичність і витонченість, однак і догляд за ними повинен бути особливим. Прати атласні, шифонові та шовкові сукні слід руками, тому що машинне прання може пошкодити тонку тканину. При цьому температура води для прання має бути не більше ніж 30 градусів.

Щоб тканина не знебарвлювалася, використовуйте м'який порошок, розводячи його у воді до повного розчинення перед початком прання (простежте, щоб гранули розчинилися). Не використовуйте відбілювачі тощо агресивні речовини! Під час прання не тріть тканину, а після полоскання не віджимайте вечірню сукню - дозвольте воді самостійно стекти. Для надання кольору яскравості у воду для полоскання можна додати трохи оцту.

Шовкові, шифонові та атласні вироби можна прасувати лише з виворітного боку. Найкраще приступати до прасування, коли плаття ще вологе (крім виробів з шовку-тусу, який слід прасувати сухим). Якщо ж ви гладите сухе вбрання, не варто змочувати його водою, тому що від цього можуть з'явитися плями.

Оксамит

М'який і розкішний оксамит вимагає делікатного догляду (деякі його види, наприклад тонкий оксамит, можна піддавати тільки сухому чищенню). Якщо ж на ярлику не стоїть значок хімчистки, оксамитову вечірню сукню слід прати вручну або в машинці на особливому режимі. При цьому обов'язково необхідно дотримуватися вимог щодо температури води, зазначені на бирці.

Особливу увагу у догляді за виробами з оксамиту слід приділити прасуванню. Прасувати вбрання найкраще у підвішаному стані, проводячи праскою вздовж полотна з виворітного боку. Ніколи не складайте оксамитові сукні, так як складки, що утворилися, буде дуже складно вирівняти.

Органза

Органза – напівпрозора тонка тканина з досить жорсткою структурою та легким природним блиском. Як правило, сукні з органзи дозволяється прати в машині на делікатному режимі при 40 градусах. Порошок вибирайте м'який, призначений для шовку чи інших делікатних тканин. Для видалення стійких плям можна скористатися відбілювачем, що не містить хлору. Віджимати випрану сукню краще вручну, оскільки автоматичний віджим може пошкодити вбрання. Щоб запобігти появі пошкоджень і плям від праски виробу з органзи, слід гладити з вивороту через марлю або бавовняну тканину.

Щоб вечіря сукня не деформувалася під час сушіння, розвісьте його на плічках або покладіть на чисту горизонтальну поверхню. Не сушіть наряд на прищіпках, поруч із батареєю або на сонці!

Виконуйте вищезгадані рекомендації з догляду, і ваша вечірня сукня буде виглядати привабливо ще довгі роки!


Сукні, спідниці, брюки, блузки і сорочки в діловому стилі
Колекція шалей з репродукціями картин
Красиві сукні для повних жінок

Про нас

Співпраця
Умови для оптових кліентів RicaMare

Наше виробництво
Особливості виробництва ТМ RicaMare

Послуги
Послуги друку та вишивки

Статті
Поради стилістів, про моду і тенденції

Режим роботи консультантів
пн-пт 08-00 :: 16-00


Українська народна премія

Українська народна премія

RicaMare визнаний "Кращим магазином
жіночого ділового одягу 2019"